L’empresari Tatxo Benet, soci fundador de Mediapro, està reunint una col·lecció d’obres d’art contemporani censurades en diferents països del món. La seva voluntat és impulsar un centre on exposar-les i ja busca un espai a Barcelona on poder instal·lar aquest museu de la censura.

La idea se li va ocórrer després d’adquirir l’any passat Presos polítics a l’Espanya contemporània, de Santiago Sierra, censurada en la darrera edició de la fira ARCO, i que ha anat exposant en diferents poblacions. Des d’aleshores, Benet s’ha interessat per altres peces d’art que han estat vetades, i actualment ja n’ha adquirit una quarantena amb l’ajut del galerista Benito Padilla.

Una de les obres de la seva col·lecció és Not Dressing for Conquering, d’Ines Doujak, víctima de la censura al MACBA fa quatre. La polèmica va generar una greu crisi en la institució que va provocar el cessament del director del MACBA, Bartomeu Marí, i dels dos comissaris de la mostra, Valentín Roma i Paul B. Preciado.

El rebost de Tatxo Benet també té el cotxe amb adhesius de simbologia feixista i franquista protagonista de la instal·lació Ideologies oscil·latòries, de Núria Güell i Levi Orta, vetat per l’Ajuntament de Figueres també el 2015.

En la col·lecció de l’empresari també hi ha obres d’artistes com Eugenio Merino, David Černý, María Eugenia Trujillo, Zoulikha Bouabdellah, Jani Leinonen o Marta Minujín.

 

Fonts: 324.cat / La Vanguardia

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram