Els Mossos s’enduen detingut Pablo Hásel (foto: Oriol Bosch / ACN).

Els Mossos d’Esquadra han detingut el raper Pablo Hasél en un operatiu que havia començat a primera hora del matí de dimarts al rectorat de la Universitat de Lleida, on s’havia tancat el dia abans amb la plataforma que reclama la seva llibertat i un grup d’estudiants.

Quan els Mossos han aconseguit accedir a la UdL, han hagut de treure una a una les persones que havien rodejat Hasél fent de cordó, i a les quals han anat identificant.

L’Audiència Nacional havia notificat a Pablo Hasél que tenia fins divendres per ingressar en un centre penitenciari per complir condemna, però des del principi ja va dir que no s’hi presentaria i que l’haurien d’anar a buscar.

El cantant lleidatà, de nom Pau Ridavulla, va ser condemnat a nou mesos i un dia de presó (inicialment era a dos anys i un dia) per enaltiment del terrorisme i injúries i calúmnies contra la corona i les institucions de l’Estat pel contingut de 64 missatges publicats a Twitter –alguns dels quals ha reproduït de matinada abans de ser detingut– i per la cançó Juan Carlos el Bobón.

Aquesta condemna se suma a una altra de 2014 a dos anys de presó per enaltiment del terrorisme en la lletra d’algunes de les seves cançons. Aleshores no va entrar a la presó al no tenir antecedents, cosa que ara no es compleix.