La cantant Rosalía ha tornat a guanyar tres Grammy Llatins en la 21 edició dels guardons, celebrada la matinada de divendres a Miami, en una cerimònia sense públic condicionada per la pandèmia de la Covid-19.

Rosalía ha guanyat el Grammy Llatí a la millor cançó urbana i a la millor fusió/interpretació urbana per Yo por tí, tú por mí, amb la col·laboració d’Ozuna, i el de vídeo musical curt per TKN, amb Travis Scott. Només se li ha resistit el premi a la millor cançó pop rock per Dolerme.

Els altres dos artistes catalans nominats s’han quedat sense premi: Joan Magrané optava al Grammy Llatí a la millor composició de música clàssica contemporània per Dues peces per a piano, i Aitana al d’àlbum de pop vocal per Spoiler.

L’any passat, Rosalía ja va guanyar tres Grammy Llatins: a l’àlbum de l’any i al millor disc vocal de pop contemporani per El mal querer, i el de millor cançó urbana per Con altura. A més, El mal querer va ser guardonat per la millor enginyeria d’enregistrament (per a El Guincho, Brian Hernández, Jaycen Joshua i Chris Athens) i el disseny d’empaquetat (per a Man Mourentan & Tamara Pérez).

Mesos més tard, al gener, la cantant de Sant Esteve de Sesrovires va guanyar un Grammy en la categoria de millor disc llatí de rock, urbà o alternatiu per El mal querer.