El Consell Executiu ha aprovat un primer paquet d’ajudes de caràcter urgent destinades al món cultural per un import de 8,4 milions d’euros, per tal de pal·liar l’impacte de la nova aturada de les activitats decretada per reduir la transmissió de la Covid-19. La setmana passada, el Govern va anunciar 17,2 milions per al sector.

Aquest primer paquet de mesures consta de dues línies de subvencions. Una, a càrrec de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, té per objecte compensar les pèrdues per la cancel·lació d’espectacles i activitats culturals, i està dotada amb 3,7 milions d’euros. L’altra línia, de l’Institut Català de les Empreses Culturals, és compensar les despeses de funcionament de les empreses i entitats culturals durant la crisi sanitària, i la dotació és de 4,7 milions.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha recordat que la cultura va ser declarada bé essencial al setembre. “Una declaració que forma part d’un pla per preservar la cultura davant de noves restriccions i establir una sèrie d’accions que donin cobertura als drets culturals del ciutadans i a les indústries i als sectors creatius” ha remarcat Budó. Per això, “cal prendre mesures urgents per tal de garantir la pervivència de la pròpia cultura i els dels seus agents”, ha afegit la consellera.