El Museu d’Art de Lima (MALI) ha anunciat el nomenament de Bartomeu Marí com a nou director de l’equipament, responsabiliat que assumirà a principis de juliol. Marí substituirà Natala Maljuf, que va deixar el càrrec el setembre de 2018.

“Aquesta oportunitat representa un repte fabulós i la possibilitat d’aportar les meves competències a una institució líder en el continent americà. L’amplitud i riquesa de les col·leccions del MALI, el seu equip i el seu potencial ens permetran elaborar discursos i narracions úniques sobre la història per entendre el present i imaginar el futur, des de l’art peruà, cap al món sencer “, ha declarat Marí.

El president del MALI, Juan Carlos Verme, ha ressaltat que “l’àmplia experiència i participació activa de Bartomeu en organitzacions i projectes a tot el món enfortiran les capacitats i l’abast de l’experimentat equip del museu”.

Bartomeu Marí va ser director del MACBA (2008-2015), d’on va ser cessat arran de la crisi arran de l’exposició La Bèstia i el Sobirà. Posteriorment va dirigir el Museu Nacional d’Art Contemporani de Seül (2015-2018).