La Fundació Antigues Caixes Catalanes ha donat a conèixer els projectes guanyadors del Premi CoronaCultura, impulsat al juliol per reconèixer aquelles entitats, pimes, equipaments i professionals que han generat accions culturals de nova creació o adaptades a la pandèmia de la Covid-19.

L’Associació Cultural La Sardina, nascuda el març de 2020, ha guanyat el primer premi CoronaCultura (dotat amb 5.000 euros) per La Sardina Music, un projecte que ha posat en valor la música i els seus professionals i ha vetllat per promoure la interacció entre artistes, actors de la indústria musical i el públic, impulsant trobades en petit format.

La Sardina Music ha consistit en la realització de videotrucades de pagament per un preu simbòlic de 5 euros en grups reduïts de 30 persones amb músics durant 45 minuts, amb l’objectiu de donar suport als artistes i que poguessin seguir actuant. Durant les videotrucades el públic podia interactuar-hi i fer preguntes.

El jurat ha guardonat La Sardina Music “per ser capaços de reinventar-se amb un projecte de qualitat, interactiu, capaç d’arribar a nous públics, a través d’un nou model de negoci que aconsegueix donar valor a la cultura i a la professió dels músics”, segons el jurat.

La Llibreria El Genet Blau de Lleida ha guanyat el segon premi (dotat amb 3.000 euros) amb Contacontes per telèfon, un projecte que traslladar l’escenari de la biblioteca al món virtual nascut el primer dia que van tancar aquests equipaments. Durant 56 dies seguits es van publicar contacontes als perfils d’Instagram i Facebook.

El jurat ha distingit aquest projecte “per la simplicitat i immediatesa amb què una llibreria singular va saber crear i mantenir durant 56 dies seguits, a través de la narració tradicional de contes amb qualitat literària, l’atenció i l’interès d’un públic cada cop més nombrós”.

L’Associació La Ira Teatro (gestora de Sala Fénix de Barcelona) ha guanyat el tercer premi (dotat amb 2.000 euros) pel project

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram