La Fundació Antigues Caixes Catalanes i el BBVA han creat el Premi CoronaCultura amb l’objectiu de reconèixer aquelles entitats, pimes, equipaments i professionals que han generat accions culturals de nova creació o adaptades a la crisi sanitària generada per la Covid-19. 

Les propostes poden ser dels àmbits de la música, les arts escèniques, la literatura, el cinema i les arts visuals; l’àmbit d’actuació ha de ser Catalunya, i s’han d’haver iniciat entre el 14 de març i el 30 de setembre. Entre totes les iniciatives presentades s’atorgarà un primer premi dotat amb 5.000 euros; un segon de 3.000, i un tercer de 2.000 euros.  

Les candidatures han d’adjuntar un dossier presentació del projecte que inclogui la descripció i els objectius. El termini per presentar-se finalitza el 30 de setembre de 2020.  

El jurat valorarà l’originalitat, la innovació, l’impacte cultural, social i educatiu, i la capacitat d’adaptació a la nova situació generada pel Covid-19. 

“El sector cultural ha estat un dels principals impulsors d’activitats en temps de confinament i continua reinventant-se amb noves formes de fer arribar la cultura a la societat, quan mes ho necessitava. Aquest Premi vol reconèixer aquelles entitats, equipaments i professionals que de forma original i innovadora han treballat per fer propostes de qualitat”, explica Belén Latorre, directora de la Fundació Antigues Caixes Catalanes.  

El jurat estarà format Joan Oller, director del Palau de la Música; Àlex Casanovas, president de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya; Maite Esteve, directora de la Fundació Catalunya Cultura; Pepe Zapata, director del TRESC, i Esther Vera, directora del diari Ara.