Els nous membres del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts han pres possessió del càrrec aquest dijous al matí en un acte al Parlament, i posteriorment han celebrat el plenari constitutiu al Palau Moja, on s’han designat els càrrecs.

La nova presidenta del CoNCA és l’escriptora, gestora cultural i curadora Vinyet Panyella; la vicepresidenta és la gestora cultural de l’àmbit de les arts escèniques Margarida Troguet, i el secretari és l’especialista en polítiques culturals i educatives de les arts Jordi Font.

Completen el plenari el gestor cultural Salvador Casals; el director d’orquestra Edmon Colomer; l’editora Núria Iceta, i la productora cinematogràfica Miriam Porté.

En l’acte de presa de possessió, Vinyet Panyella ha destacat el caràcter heterogeni i transversal del nou plenari i l’esperit de consens amb què assumeixen la responsabilitat. A més, ha expressat el compromís dels nous membres a favor de la cultura, que ha qualificat com “el més important bé social”.

En la seva intervenció, Panyella també ha expressat la necessitat de fer una “reflexió” sobre la institució deu anys després de la seva constitució per garantir “una actuació independent i àmplia en el panorama cultural”.

L’acte de presa de possessió ha estat presidit pel president del Parlament, Roger Torrent, qui ha encoratjat els nous membres del CoNCA a vetllar “més que mai” per la “llibertat de creació i de manifestació cultural”.

A l’acte també han assistit la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga; el fins ara president del CoNCA, Carles Duarte, i altres membres sortints de l’ens, i diputats de diferents grups parlamentaris.