Els nous membres del CoNCA amb el president de la Generalitat, Quim Torra; el president del Parlament, Roger Torrent, i la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga.

El ple del Parlament ha elegit els set nous membres del plenari del Consell Nacional de la Cultura i les Arts: el gestor cultural Salvador Casals; el director d’orquestra Edmon Colomer; l’especialista en polítiques culturals i educatives de les arts Jordi Font; l’editora Núria Iceta; l’escriptora, gestora cultural i curadora d’exposicions Vinyet Panyella; la productora cinematogràfica Miriam Porté, i la gestora cultural de l’àmbit de les arts escèniques Margarida Troguet.

La seva elecció s’ha fet a proposta del president de la Generalitat, Quim Torra, i en votació electrònica i secreta. 74 diputats han votat a favor, 2 en contra, 45 s’han abstingut, i 5 no han votat estant presents a l’hemicicle.

Un cop prenguin possessió, els nous membres del CoNCA substituiran els cinc que quedaven, tots amb el mandat caducat: el president Carles Duarte, Isona Passola i Pilar Parcerisas el van exhaurir el juny de 2016, i David Albet i Mercè Gisbert el passat gener.

A més, hi havia dues vacants, la de Lluís Puig, que va dimitir el desembre de 2014 per discrepàncies polítiques, i la de Gemma Sendra, que va plegar el desembre de 2018 per entrar com a regidora de l’Ajuntament de Barcelona.