La Fundació Privada AAVC-Hangar ha decidit donar continuïtat a Tere Badia com a directora durant quatre anys més. L’elecció s’ha fet aquest desembre mitjançant un concurs públic al qual s’havien presentat 14 propostes de professionals del sector. Finalment, el Patronat d’Hangar s’ha decantat per la continuïtat de Badia en raó de la “qualitat” del seu projecte, “l’interès comú” en aprofundir en la línia de treball endegada, i per la “solvència demostrada” en la gestió realitzada en els darrers anys.

Una vegada finalitzades les obres d’ampliació del centre, Hangar vol consolidar-se com un “espai de perfil únic” al servei dels artistes i els creadors, a fi d’atendre el procés complert de la producció i creació artística contemporània en totes les seves pràctiques, al mateix temps que manté l’esperit principal del projecte iniciat fa 17 anys .

El projecte de Badia aprovat pel Patronat s’articula al voltant de tres eixos principals:

  • Impulsar Hangar com un espai per a l’experimentació metodològica, de formats i de concepte, un lloc per l’assaig artístic i per a la recerca transversal i la transferència de coneixement. Així doncs, Hangar continuarà ampliant l’entorn des d’on treballar la recerca artística amb creadors i investigadors immersos en l’espai de l’assaig, com fins ara ha fet a través de convenis amb universitats i centres o plataformes de recerca.
  • Enfortir la infraestructura del centre, els serveis i l’equip al servei de la producció professional de les arts visuals i numèriques. Pel que fa a l’estructura dels serveis, aquests es continuaran desenvolupant de forma modular (capaç d’oferir un servei especialitzat per a cada necessitat dels projectes), proactiva (reforçant i millorant la qualitat dels serveis existents, dels seus tècnics, dels seus espais i materials) i reactiva. (en tant que ha de ser capaç de servir a les noves pràctiques artístiques tenint cura de les vies de connexió amb les pràctiques culturals contemporànies mitjançant el permanent contacte amb creadors i productors).
  • Per últim, el “gran repte” dels propers anys serà la creació d’un context que permeti enfortir la comunitat de creadors i usuaris al voltant de la producció artística i cultural independent, reforçant l’intercanvi de pràctiques culturals, dels seus processos i mètodes. Per fer-ho possible, es pretén obrir més espais de trobada, de diàleg, de difusió de continguts i de transferència d’experiències en l’entorn artístic, i amb altres col·lectius i comunitats properes que actualment estan acudint a Hangar.

Per assolir aquests objectius, i en les actuals circumstàncies polítiques i econòmiques de “regressió” en la inversió en la producció cultural, que segons Hangar “tornen a prioritzar les estructures ‘aparador’ per sobre del suport als creadors cada vegada més precarietats”, el centre treballarà per, d’una banda, construir una estratègia de comunicació més articulada que la que s’ha dut a  terme fins ara,  vinculant  accions  concretes que reforcin la visibilitat de la feina dels creadors i projectes que habiten el centre, i informin de forma més efectiva sobre els seus serveis.

D’altra banda, i per assolir major sostenibilitat i complementarietat amb altres projectes, es continuarà reforçant el treball en xarxa que permeti tant compartir recursos i programes per a la producció artística, com recuperar els programes d’intercanvi i residències nacionals i internacionals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram