Aquest octubre ha fet 30anys que Pagès Editors va publicar el seu primer llibre, Ara que els ametllers ja estan batuts, de l’espectacle de Josep Maria Flotats amb textos de Josep Pla. Tot i que la pandèmia no ha permès que l’editorial celebrés l’aniversari com voldria, ha aprofitat l’efemèride per presentat tres nous projectes sobre els quals porta mesos treballant: un segell d’autoedició, un programa de foment lector per a infants, i un club de lectura.

“En aquest any marcat per la pandèmia i el confinament, hem vist necessari continuar adaptant-nos, més que mai, a les necessitats dels nostres lectors i tenir posat un ull en tot el que està passant, en què pensa la gent i què necessita”, ha assenyalat la directora de Pagès Editors, Eulàlia Pagès.

Per una banda, Pagès Editors ha posat en marxa un nou segell d’autoedició, Grama, un servei que en els darrers mesos havia crescut molt la demanda, segons Eulàlia Pagès. Amb la posada en marxa de Grama s’integren diversos serveis editorials que ja prestaven als autors, amb la impressió de llibres, suport per fer presentacions de les obres, i facilitar la distribució a la xarxa de llibreries i punts de venda.

L’altre projecte és Créixer i llegir junts, el qual busca fomentar l’hàbit de lectura en els infants. Es tracta d’un pack format pel llibre il·lustrat Història de Babar, el petit elefant, de Jean Brunhoff –triat per ser per un clàssic de la literatura universal–; un llibret d’ajuda a les famílies en la iniciació a la lectura de la canalla, escrit per Ramon Besora amb il·lustracions de Francesco Tonucci; i un CD amb cançons de bressol. El paquet s’ofereix als consistoris perquè el puguin regalar a les famílies amb nounats, les biblioteques o les escoles.

La darrera iniciativa és L’autògraf, un club de lectura per posar en contacte els lectors amb els escriptors. El projecte arrencarà a mitjan desembre i finalitzarà al juny, i comptarà amb autors com Juan Cal, Montse Sanjuan, Marta Alòs, Antoni López o David Marín.