El Procicat ha aprovat un Pla d’obertura progressiva d’activitats afectades per les mesures establertes per fer front a la tercera onada de la Covid-19. Així doncs, la desescalada permet la recuperació de l’activitat cultural suspesa a finals d’octubre. El Pla es començarà a aplicar a partir de dilluns 23 i contempla quatre trams de 15 dies cadascun.

En el primer tram podran obrir amb un 50% d’aforament museus i sales d’exposició (fins ara ho podien fer amb un 33%), biblioteques (que només podien oferir servei de préstec), i també cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts amb un màxim de 500 persones (fins ara tancats).

En el segon tram cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts podran obrir amb un 70% de l’aforament i un màxim de 500 persones.

No és fins al tercer tram que museus, biblioteques i sales d’exposicions també passen al 70% d’aforament.

En el quart tram del pla cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts podran obrir amb un 70% de l’aforament però amb un màxim de 1.000 persones.

Durant tot el Pla d’obertura progressiva de les activitats es manté el toc de queda de 22 a 6 h, però es torna a excloure de la prohibició de circulació el retorn al domicili de les activitats culturals i espectacles públics.

Pel que fa a la mobilitat, el tancament perimetral de Catalunya es manté en les dues primeres fases, i el confinament municipal de cap de setmana continua en el primer tram i passa a comarcal en el segon. En el tercer ja s’eliminen aquestes restriccions.