Foto: Salvador Miret / ACN

L’Audiència Provincial de Lleida ha condemnat Pablo Hasél a dos anys i mig de presó per amenaçar i intentar agredir el testimoni d’un judici en què es va absoldre la policia municipal d’agredir un menor que enganxava cartells al carrer. El tribunal ha ratificat així una sentència del març de 2020 del Jutjat Penal número 3 de Lleida.

La confirmació de la nova condemna, que es pot recórrer, arriba ‘casualment’ després de dos dies d’aldarulls i protestes arran de l’empresonament del raper per enaltiment del terrorisme i injúries i calúmnies contra la corona i les institucions de l’Estat pel contingut de 64 missatges publicats a Twitter i per la cançó Juan Carlos el Bobón.

La nova sentència assenyala que, el 16 d’octubre de 2017, Pablo Hasél va escriure a les xarxes socials que la Guàrdia Urbana de Lleida “havia comprat un testimoni fals per declarar contra un company a qui van apallissar brutalment”, i hi acompanyava una fotografia del testimoni.

Dos dies més tard, segons la sentència, Hasél es va dirigir al testimoni, que estava assegut en una cafeteria del centre de Lleida, li va recriminar la declaració i va intentar donar-li una puntada de peu, abans de dir-li “et mataré, fill de puta, ja t’agafaré”. En el judici, el raper va assegurar que l’home l’estava esperant prop de casa seva i se li va encarar.

Per aquests fets, el Jutjat Penal de Lleida va condemnar Pablo Hasél a un any i nou mesos de presó per un delicte d’obstrucció a la justícia i a nou mesos per amenaces. L’Audiència Provincial ho ha ratificat.