La Societat General d’Autors i Editors va celebrar dilluns una assemblea general extraordinària en que es van aprovar majoritàriament les darreres modificacions estatutàries sol·licitades pel Ministeri de Cultura i els canvis reglamentaris requerits per la Confederació Internacional de Societats d’Autors i Compositors.

Durant la jornada, celebrada de forma telemàtica, també es van ratificar els cinc membres externs que integren la comissió de supervisió de l’entitat. A més, els associats van donar suport a un seguit de propostes de la junta directiva que busquen agilitzar i millorar processos de la institució, en el marc del seu pla de modernització.

Amb l’aprovació de les diferents mesures, la SGAE culmina el seu “procés de renovació institucional” iniciat el passat abril i completa “l’adaptació a les normes i els estàndards de la gestió col·lectiva en els marcs legals estatal i europeu”, destaca en un comunicat.

L’aprovació dels canvis estatutaris de la SGAE (que requeria el suport de tres cinquens dels votants) va rebre 8.311 vots a favor (96,24%), 128 en contra (1,48%) i 197 abstencions (2,28%).

Pel que fa a les reformes del reglament intern de l’entitat en matèria de separació de bosses, repartiments trimestrals i drets generats pels grans concerts, es van aprovar amb 8.170 a favor (95,02%), 213 en contra (2,48%) i 215 abstencions (2,50%).

Per altra banda, es van ratificar els membres externs de la comissió de supervisió de l’entitat: Carlos Alberdi Alonso, Ignacio Astarloa Huarte-Mendicoa, Isabel Fernández de Córdoba, Coco Carmona i Urquiola de Palacio del Valle de Lersundi. Van rebre 7.865 vots a favor (92,52%), 232 en contra (2,73%) i 404 abstencions (4,75%).

Aquests cinc professionals s’uneixen als cinc membres interns escollits a l’octubre: Joan Albert Amargós i Manuel Aguilar (Col·legi de Petit Dret), Arturo Luna (Col·legi de l’Audiovisual), Antonio Álamo (Col·legi de Gran Dret), i Alma Martínez – BOA Música Editorial (Col·legi d’Editors Musicals).

Amb l’aprovació d’aquestes mesures a l’entitat “emprèn una nova etapa que, sense cap mena de dubte, s’ha de regir per les bones pràctiques, el bé comú i l’eficiència, i en la qual cal treballar al màxim per tots els socis i les sòcies”, va destacar el president de la SGAE, Antonio Onetti. “Hem iniciat, a més, un profund procés de transformació digital que permetrà optimitzar la nostra competitivitat i que contribuirà a configurar un model productiu i sostenible”, va afegir.