La Societat General d’Autors i Editors compta amb una nova junta després de la jornada electoral de dijous, en què per primera vegada més de 120.000 socis van poder exercir el seu dret a vot (ho van fer 3.097) i, com a novetat, fer-ho a través del vot electrònic (2.712).

En total els socis de la SGAE han escollit els 39 membres de la junta directiva, a més dels cinc membres de la recentment creada comissió de supervisió, i els components dels set consells territorials a Catalunya, País Valencià, Andalusia, Canàries, Galícia, Madrid i País Basc.

La nova junta directiva

A les 39 places de la junta directiva de la SGAE s’han presentat un total de 78 candidatures, de les quals s’han escollit 6 membres del Col·legi de Gran Dret; 16 del Col·legi de Petit Dret; 9 pel Col·legi de l’Audiovisual i 8 pel Col·legi d’Editors Musicals.

  • Gran Dret: Fermín Cabal Riera, Ana Graciani, Eduardo Galán, Marta Torres Blanc, Mariano Marín i María Pagés.
  • Petit Dret: Juan Parrilla, Manuel Marvizón, Haze, Josemi Carmona, Pablo Salinas, Merche, Juan José Carmona Amaya, Pablo Cervantes, Juan José Solana Gutiérrez, José de Eusebio, Nacho Mañó, Susana Egea Gómez, David Santisteban, Horacio Arribas, Virginia Maestro Díaz i Sabino Méndez Ramos.
  • Audiovisual: Rafael Antonio Galán Pérez, Carlos Navarro Ballesteros, Silvia Quer Sabaté, Leo Vega, Silvia Pérez de Pablos, David Planell Serrano, Antonio Onetti, Joanes Urquijo i Antonio Manuel Meliveo Mena.
  • Editors Musicals: Konga Music, M20 Ediciones Musicales, Warner Chappell Music Spain, SM Publishing Iberia, BMG Rights Management and Administration Spain, Universal Music Publishing, Southern Music Española, i Ediciones Joaquin Rodrigo.

Comissió de supervisió

La SGAE ha creat una comissió per supervisar els òrgans de govern de l’entitat, d’acord amb els objectius de transparència i regeneració per a la seva adequació als marcs legals actuals a l’Estat espanyol i Europa. Estarà formada per cinc representants de la SGAE i uns altres cinc externs a l’entitat amb experiència reconeguda en l’àmbit de la propietat intel·lectual.

Els cinc representants de la SGAE escollits dijous, són: Joan Albert Amargós Altisent i Manuel Aguilar Figuero (Col·legi de Petit Dret), Arturo Luna Briceño (Col·legi de l’Audiovisual), Antonio Álamo (Col·legi de Gran Dret) i BOA Música Editorial (Col·legi d’Editors Musicals).

Consells territorials

Amb l’elecció dels membres dels set consells territorials es completa la renovació dels òrgans de govern i representació de la SGAE. Com a novetat, s’ha constituït per primer cop el de Canàries.

Els membres del Consell Territorial de Catalunya són Joan Vives Sanfeliu i Saki Guillem (Col·legi de Gran Dret), Eduard Iniesta Torres, Natxo Tarrés, Max Sunyer i Giulia Valle (Col·legi de Petit Dret), Enric Gomà Ribas i Carmen Fernández Villalba (Col·legi de l’Audiovisual), i Kasba Music i Mass Edicions Musicals (Col·legi d’Editors Musicals).

I al País Valencià s’han escollit Juan Vicente Martínez Luciano i Rodolf Sirera (Col·legi de Gran Dret), Carlos Segarra Sánchez, Caroline McCloskey, Ferrer Ferran i Francisco Asís Valor Llorens (Col·legi de Petit Dret), Manuel Cubedo i Luis Eduardo Pérez Cuevas (Col·legi de l’Audiovisual), i Interpretaciones Artísticas i Piles Editorial de Música (Col·legi d’Editors Musicals).