L’Antic Teatre ha explicat que la propietat de l’immoble els ha comunicat que no els renovarà el contracte, que venç el 2027. Aquesta “comunicació oficial i taxativa” es va produir després que l’espai fes pública la petició d’una sobtada pujada del lloguer si es volia prorrogar l’actual contracte. En concret, la propietat va condicionar una prorroga de 15 anys del contracte actual a un increment del lloguer immediat de 1.500 a 7.500 euros, el qual l’Antic considera inassumible.

El teatre explica que el suport institucional “no s’ha materialitzat mai amb solucions concretes que frenin o reverteixin la situació”, i amb la crisi del coronavirus les negociacions amb l’Ajuntament de Barcelona “han quedat congelades”. L’espai considera que, tan bon punt l’activitat de les administracions torni, la represa de les negociacions “hauria de ser prioritat”.

I és que, a la crisi econòmica i de perdurabilitat del projecte, ara se li ha sumat l’impacte de l’estat d’alarma la pandèmia, que ha fet perdre a l’Antic Teatre el gruix dels seus ingressos (el 2019, el bar va aportar el 60% del total).