El consell d’administració del Port de Barcelona no ha decidit finalment si donava llum verda o no al projecte d’obertura del museu Hermitage després que l’Ajuntament demanés un ajornament de la decisió, segons informa Línia Ciutat Vella.

El consistori, tal com han explicat des del Port, ha dit que necessita més temps per revisar tota la documentació del projecte. “S’han guanyat unes setmanes més per intensificar el diàleg”, ha afirmat l’alcaldessa Ada Colau. Està previst que d’aquí a un mes es prengui finalment la decisió. Des del Port insisteixen que l’Hermitage té un interès cultural per a la ciutat, mentre que Colau ha admès que “hi ha hagut diferències” entre el consistori i el Port.

Qui també s’ha pronunciat és el director general del Gremi d’Hotels de Barcelona, Manel Casals, que ha demanat al Port i a l’Ajuntament que siguin “flexibles” perquè l’Hermitage es quedi a la ciutat i es trobi “una ubicació que convingui a tots”. En aquest context, el president del mateix Gremi, Jordi Mestre, ha assegurat que si l’Hermitage permet que arribi a la ciutat turisme cultural, “benvingut sigui”, i ha alertat de la possibilitat que “algú altre se l’emporti i després ens estarem estirant els cabells”.

Divisió veïnal

Cal recordar que el projecte de l’Hermitage genera divisió veïnal a la Barceloneta. A principis de l’any passat tot apuntava que el projecte quedaria descartat després que així ho anunciés l’Ajuntament. Al barri, i també al conjunt de la ciutat, l’oposició al projecte la lidera la Plataforma per un Port Ciutadà, on hi ha diverses entitats. Des d’aquesta plataforma asseguren que a nivell urbanístic la iniciativa és un “autèntic nyap”, al mateix temps que també denuncien que “el 80% del finançament ve d’un fons d’inversió establert a Luxemburg”.

Pel que fa a les veus favorables, la plataforma Més Cultura per a Barcelona, on hi ha l’Associació de Veïns de la Barceloneta, es critica que el consistori s’hagi dedicat a “buscar arguments que justifiquin el rebuig que sempre han tingut al projecte per prejudicis ideològics”.