El Consell Territorial de la Societat General d’Autors i Editors a Catalunya ha triat com a nou president el compositor, lletrista, músic, arranjador i director d’orquestra Joan Vives i Sanfeliu.

L’òrgan, escollit el passat 22 d’octubre, està integrat per deu membres: Saki Guillem i Joan Vives (pel Col·legi de Gran Dret); Eduard Iniesta, Max Sunyer, Natxo Tarrés i Giulia Valle (Col·legi de Petit Dret); Enric Gomà i Carmen Fernández Villalba (Col·legi d’Audiovisual), i Joni de Kasba Music i Sabine Huygaerts de Mass Edicions Musicals (Col·legi d’Editors Musicals).

Vives ja havia format part del Consell Territorial de la SGAE a Catalunya en la seva posada en marxa, de 2013 a 2015, i també havia estat membre de la junta directiva i el consell de direcció de la SGAE, i del patronat de la Fundació SGAE en diverses legislatures.

Com a president del Consell Territorial català, Joan Vives espera “incidir i aprofundir en la divulgació i la importància del coneixement dels principals trets de la propietat intel·lectual i el dret d’autor en el conjunt de la societat. Cal fer molta pedagogia”, ha assenyalat.

Ara el Consell Territorial català ha de definir els seus objectius, prioritats i àmbits d’actuació per al nou mandat de quatre anys. En aquest sentit, Vives creu que és indispensable que els actuals membres reflexionin sobre “la unió del sector cultural, com les dificultats afegides per l’actual situació sanitària han sigut especialment greus i serioses amb un món que nodreix de talent creatiu a tota la societat”.