La gerent del Grup Focus, Isabel Vidal, ha estat nomenada nova presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA). La fins ara secretària substitueix Bet Orfila, gerent de La Perla 29, que va assumir el càrrec des de juny del 2016.

La junta de l’ADETCA presenta alguns canvis: Marina Marcos (El Maldà) s’incorpora a la vicepresidència de sales de proximitat (fins ara de territori) en el lloc de Marta Montalbán (Bitò Produccions), que assumeix la secretaria. Al capdavant de les altres dues vicepresidències, teatres i productores, continuen María José Balañá (Grup Balañá) i Toni Albadalejo (Anexa), respectivament.

Per la seva part, Joan Negrié (Sala Trono), fins ara vocal, assumeix la tresoreria d’ADETCA. La nova junta incorpora com a vocals David Selvas (La Brutal) i la mateixa Bet Orfila (La Perla 29), i manté David Marín (Nau Ivanow) i Òscar Balcells (Teatre de l’Aurora).

Les principals línies d’actuació que planteja la junta presidida per Isabel Vidal són: treballar per incrementar el públic a les sales; dotar de major centralitat el teatre en els àmbits cultural, social, econòmic i polític; i impulsar el desenvolupament del sector atenent a les noves generacions i sensibilitats dels agents teatrals.