La gerent de La Perla 29, Bet Orfila, és la nova presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya. Substitueix en el càrrec Xavier Marcé, qui ha presidit l’entitat dos dels tres anys del mandat. Precisament, aquest dimarts s’ha fet públic que Marcé ha estat fitxat com a assessor personal en matèria cultural de Jaume Collboni, tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona.

El relleu en la presidència no és l’únic canvi en la junta directiva. Isabel Vidal (que relleva Marcé com a representant de Focus a ADETCA) s’hi incorpora assumint el càrrec de secretària, fins ara ocupat per Orfila. A més, la junta s’amplia amb l’entrada de Marta Montalbán (de Bitò Produccions), com a vicepresidenta de territori (càrrec de nova creació), i Joan Negrié (de la Sala Trono) com a vocal. Dues incorporacions amb la intenció de representar “altres realitats escèniques catalanes”, segons Bet Orfila.

La resta de la directiva es manté igual: Toni Albaladejo (Anexa), com a vicepresident de productores; Maria José Balañá (grup Balañá), vicepresidenta de sales; Juli Macarulla (Sala Beckett), tresorer; i com a vocals, Òscar Balcells (Teatre de l’Aurora), David Marín (Nau Ivanow) i Eduard Garre (Teatre Apolo).

Les principals línies d’actuació i treball que s’ha marcat la nova presidenta se centren en incrementar el paper cohesionador d’ADETCA dins el sector, tant amb les associacions existents com amb les productores i organitzacions que van sorgint; mantenir i consolidar el grau de lideratge que l’entitat davant les administracions i altres agents culturals; millorar el marc legal, normatiu i d’ajudes de l’àmbit de les arts escèniques a Catalunya,i seguir treballant específicament tots els temes, acords, normatives, plans, anàlisis i seguiments de qüestions concretes que la junta directiva actualment ja té en funcionament.