L’assagista, realitzadora audiovisual i investigadora cultural Ingrid Guardiola serà la nova directora artística del Bòlit – Centre d’Art Contemporani de Girona a partir de maig, després d’haver estat escollida en el concurs públic endegat a l’octubre. El contracte és per quatre anys (prorrogable dos més) amb una retribució de 53.103,15 euros bruts anuals.

Guardiola substituirà Carme Sais, que exerceix el càrrec des de 2013, i que havia renunciat per recuperar la seva plaça a l’Ajuntament com a cap de serveis de museus, patrimoni i arts visuals.

Íngrid Guardiola és doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i des de fa uns anys professora associada del Grau en Comunicació Cultural de la Universitat de Girona. Al llarg de la seva trajectòria ha realitzat continguts i coordinat projectes al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (2002-2020) i el Miniput – Mostra de Televisió de Qualitat (2002-2018), entre d’altres. També ha format part del comitè executiu del Consell de la Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (2016-2021).

Guardiola ha participat i co-comissariat diverses exposicons; ha dirigit el llargmetratge documental Casa de ningú (2017), i ha publicat L’ull i la navalla: un assaig sobre el món com a interfície (2018, Premi Crítica Serra d’Or d’assaig) i amb Marta Segarra Fils, un assaig sobre el confinament, la vigilància i l’anormalitat (2020).