L’Ajuntament de Girona ha obert la convocatòria d’un concurs públic per escollir la nova direcció artística del Bòlit – Centre d’Art Contemporani de Girona. S’ofereix un contracte laboral d’alta direcció per un període de quatre anys (prorrogable dos més) amb una retribució de 53.103,15 euros bruts anuals. El termini per presentar candidatures finalitza el 12 de novembre.

Les persones candidates han de tenir titulació universitària de grau o llicenciatura en d’Història de l’Art, Comunicació Cultural o Belles Arts, o bé presentar estudis d’especialització en art i pensament contemporani, o una trajectòria curricular per estudis o treball que permeti acreditar l’adquisició de l’expertesa en aquest camp. Entre els requisits també es demana una experiència mínim de dos anys de treball directe o indirecte amb centres d’art, museus o equipaments culturals.

El perfil professional que es busca és el d’una persona amb coneixements a nivell d’especialista d’arts visuals i cultura contemporània, amb experiència en nivells de responsabilitat en l’àmbit de la gestió de projectes artístics i culturals.

Actualment el Bòlit el dirigeix Carme Sais, qui va accedir al càrrec el 2013, que ha renunciat perquè es convoqui el concurs i, un cop escollida la nova direcció, recuperar la seva plaça a l’Ajuntament com a cap de servei d’arts visuals, patrimoni cultural i museus.