La Fira Mediterrània de Manresa, l’Ajuntament de Palma i el centre de creació cooperativa Le Silo han posat en marxa el projecte La Passarel·la. Connectant els sectors de les músiques i del món de l’Euroregió, el qual vol generar mobilitat artística i trobades professionals del sector de les músiques del món i la música tradicional entre Catalunya, Illes Balears i Occitània. La iniciativa té una durada de 15 mesos i compta amb una subvenció de 22.500 euros per part de l’Euroregió Pirineus Mediterrània.

El director artístic de la Fira Mediterrània, Jordi Fosas, ha explicat aquest divendres a Manresa que l’objectiu és que el projecte només sigui el principi i es puguin teixir relacions a llarg termini entre els tres territoris. Per la seva part, el representant de l’Ajuntament de Palma, Carles Llull, ha subratllat que, en el seu cas, les experiències són “valuosíssimes” per animar els músics a conèixer altres realitats i enfortir la seva autoestima.

L’intercanvi es duu a terme mitjançant les programacions artístiques i professionals dels esdeveniments que organitzen els tres socis: la Fira Mediterrània de Manresa; el Palma Folk – Festival de Cançons de la Mediterrània, i les Automnales du Festival de Thau, a Mèze.

A banda dels intercanvis artístics, el projecte també impulsa la reflexió sobre la xarxa cooperativa entre les tres regions. En aquest sentit, està previst tractar temes com l’estat actual de les músiques del món i el folk; la mobilitat i l’intercanvi d’artistes, i la possibilitat de donar continuïtat al projecte euroregional a partir d’una coproducció de música d’arrel amb artistes de diferents territoris.

En el marc de l’activitat professional de la Fira Mediterrània, aquest divendres han tingut lloc a la Llotja unes jornades de debat i reflexió entorn el circuit i les xarxes de música d’arrel per tal de millorar les estratègies d’internacionalització i potenciar nous circuits.

Els tres socis del programa han valorat molt positivament el projecte. Carles Llull ha destacat la dificultat amb què es troben els artistes de les Balears per poder projectar-se fora de l’arxipèlag. “Som un territori aïllat i el fet d’establir ponts i poder animar els músics nostres a conèixer altres realitats enforteix la pròpia autoestima dels músics i la difusió que puguin tenir més enllà de Mallorca”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram