El president de la Generalitat, Quim Torra, ha proposat al Parlament la renovació del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts amb el nomenament de set nous membres: el gestor cultural Salvador Casals; el director d’orquestra Edmon Colomer; l’especialista en polítiques culturals i educatives de les arts Jordi Font; l’editora Núria Iceta; l’escriptora, gestora cultural i curadora d’exposicions Vinyet Panyella; la productora cinematogràfica Miriam Porté, i la gestora cultural de l’àmbit de les arts escèniques Margarida Troguet.

En compareixença davant la Comissió de Cultura del Parlament, la consellera Mariàngela Vilallonga ha defensat que s’ha buscat un CoNCA “paritari, d’abast territorial i amb bona representació sectorial”. La previsió és que el nomenament es faci efectiva en el proper pel.

Actualment el CoNCA té quatre membres, tots amb el mandat caducat. El president Carles Duarte, Isona Passola i Pilar Parcerisas el van exhaurir el juny de 2016, i David Albet i Mercè Gisbert el passat gener. A més, hi ha dues vacants, la de Lluís Puig, que va dimitir el desembre de 2014, i la de Gemma Sendra, el desembre de 2018.