El Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya (CPAC) ha lamentat que “la mala gestió” del Govern espanyol durant la tramitació parlamentària hagi provocat que la comissió d’economia del Congrés tombés l’anomenada llei Sinde, “impedint la salvaguarda dels drets de propietat intel·lectual com un objectiu d’interès públic”.

El degà del Col·legi, Daniel Condeminas, va recordar aquest dimecres que la disposició addicional a la Llei d’Economia Sostenible rebutjada “permetia generar instruments normatius per a la persecució d’una part de les descàrregues il·lícites de continguts culturals a la xarxa”.

Condeminas critica que el debat sobre la normativa i el seu reflex mediàtic “s’hagi plantejat massa vegades en els darrers mesos en termes en una falsa dicotomia entre bons i dolents, entre defensors de la llibertat i repressors”. En aquest sentit, assegura que “ha faltat pedagogia” per part del Govern espanyol a l’hora d’explicar “aquest avenç legislatiu en positiu, en benefici de tota la societat”.

El CPAC reclama un pacte per actualitzar-la

Condeminas també va subratllar que “el respecte a la propietat intel·lectual és una necessitat si volem garantir la creació cultural, tant si pensem en els seus autors i autores, com si entenem indispensable la viabilitat de les empreses de les indústries culturals”.

Finalment, el degà dels professionals catalans de l’audiovisual va reclamar que s’assoleixi un pacte, des del diàleg i el consens amb tots els actors implicats, el qual “porti a una actualització eficaç de la Llei de propietat intel·lectual, per tal de consolidar un model transparent, eficaç i objectiu de retribucions”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram