El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts s’ha proposat donar prioritat a l’impuls de tres eixos bàsics de cara al futur del sector al país: l’activació del cens d’artistes i professionals de la cultura; la definició d’un marc de finançament just per al sector; i l’anàlisi i la visibilitat de l’impacte de la Covid-19.

El CoNCA considera que aquests tres eixos “han de resoldre dèficits històrics de garantia i sostenibilitat per als i les professionals i les organitzacions dels sectors culturals i que han de dimensionar”.

L’actuació del CoNCA es produeix per l’impacte en la cultura de la nova aturada de les activitats decretada pel Govern per reduir la transmissió de la Covid-19.

La institució considera “imprescindible” realitzar un treball de fons que estableixi unes bases sòlides d’anàlisi, definició i recolzament al sector, per tal que professionals i organitzacions de la cultura no quedin al marge de les línies de suport que impulsin les administracions. “Aquesta línia de treball ha de permetre la creació d’un marc de consens sobre el que se sustentin futures accions”, assenyala.