Els Mossos d’Esquadra van detenir el 9 de maig tres persones d’una mateixa família de Salt (un matrimoni de 55 i 49 anys i el fill de 29) per apropiar-se de còmics exclusius i vendre’ls a internet. Es tracta d’àlbums d’Spiderman, Daredevil i la Patrulla X, entre d’altres, editats per l’empresa Panini de Torroella de Montgrí.

El passat 24 d’abril, l’empresa va denunciar que havia detectat nombroses compravendes dels seus productes en diferents pàgines i aplicacions d’internet. Després d’investigar-ho, els Mossos van determinar que s’estaven oferint còmics i altres productes sense l’autorització de l’empresa, i a més per sota del preu de venda recomanat.

En concret, s’havien efectuat 132 vendes amb un valor de més de 4.500 euros. A més, hi havia més de 48 productes i lots de productes que s’estaven oferint, amb més de 500 títols a la venda.

Els investigadors van estimar que, entre els productes venuts i els disponibles, els beneficis obtinguts podrien ascendir a més de 10.000 euros.

La investigació va culminar el 9 de maig amb la detenció de les tres persones, que no tenien antecedents, i van quedar en llibertat després de declarar en dependències policials.

Del domicili familiar dels detinguts, els Mossos d’Esquadra van recuperar un total de 1.680 llibres col·leccionables que van retornar a l’editora.

La sostracció dels còmics la efectuava el pare, que treballava com a transportista per a una empresa dedicada a la gestió de material que s’havia de portar a destruir. Però els productes de Panini no arribaven al seu destí i els derivava a la dona i el fill perquè els posessin a la venda a través de tres plataformes, on estaven registrats des de 2016.

Als tres se’ls acusa d’un delicte contra la propietat intel·lectual, i al pare també d’apropiació indeguda.