L’Ajuntament de Barcelona ha obert l’Oficina Ciutadana de la Cultura, un espai d’acollida per donar suport i assessorament al teixit cultural de la ciutat. Està situada als baixos del Palau de la Virreina, on fins ara hi havia l’oficina Tiquet Rambles.

La previsió és que la transforació de l’espai estigui completament enllestida el desembre de 2021, però des d’aquest juny ja s’hi ofereix assessorament sobre la convocatòria extraordinària de subvencions i altres ajuts municipals en el context de l’actual crisi sanitària pel coronavirus, així com atenció sobre les mesures del pla de xoc activat pel consistori.

L’Institut de Cultura de Barcelona preveu una implementació progressiva que transformarà la seva cartera de serveis i l’adaptarà a les necessitats del sector, però sense perdre l’atenció a la ciutadania que fins ara s’hi oferia, com ara la venda d’entrades, el servei de descomptes per a espectacles o la informació sobre l’oferta cultural de la ciutat.

Transformació per fases

La transformació de l’Oficina Ciutadana de la Cultura tindrà dues fases més. En la segona es desenvoluparan les obres d’adequació de l’Oficina Ciutadana de la Cultura, les quals es preveu estiguin enllestides al desembre de 2020.

La tercera fase es desenvoluparà durant el 2021, la qual implicarà la transformació del pati i altres serveis del Palau de la Virreina, per tal de connectar-lo més directament amb la Rambla i convertir la porta d’entrada de l’ICUB en un espai de trobada i acollida per al teixit cultural i la ciutadania.

La posada en marxa de l’Oficina Ciutadana de la Cultura és una de les actuacions del segon paquet de mesures de suport i acompanyament al sector cultural aprovat per l’Ajuntament de Barcelona per pal·liar l’impacte de la crisi del coronavirus.