L’Ajuntament de Barcelona ha entregat formalment aquest dimecres la llicència d’obres a la Sagrada Família, que arriba 137 anys després de la col·locació de la primera pedra. Per la seva part, la Junta Constructora ha abonat 4.627.074,03 euros, fins ara la quantitat més alta per una llicència. En concret, ha pagat 4.385.341,94 euros per l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres, i 241.732,09 per la taxa de llicència d’obres.

La llicència estableix les condicions per a la construcció de la basílica, i és fruit de l’acord segellat per l’Ajuntament i la Junta Constructora l’octubre de 2018. Segons el document, el sostre màxim edificable a la parcel·la és de 53.495,61 metres quadrats, i la superfície construïda sobre rasant és de 41.026,69 metres quadrats. La llicència també descriu una construcció del temple per etapes, i preveu un termini d’execució total que finalitzarà l’any 2026.

Pel que fa als usos del temple, l’acord preveu que, a més dels principals –religiós i cultural–, com a ús complementari s’admetrà el comercial. Aquest quedarà restringit a la categoria de petit establiment de venda al detall de productes relacionats amb el temple, amb un màxim de 750 metres quadrats i només accessible des de l’interior del temple.

36 milions per a millores de l’entorn

El document signat la passada tardor contempla que la Sagrada Família aporti durant els deu propers anys 36 milions d’euros per a millores en matèria de mobilitat, urbanització i entorn. En concret, 22 milions es destinaran al dèficit del transport públic; 7 a la millora dels accessos al metro; 4 a la reurbanització dels carrers que envolten la basílica, i 3 milions al manteniment de l’espai públic (neteja, vigilància, agents cívics).

L’acord va ser fruit de dos anys de treball de la comissió creada per l’Ajuntament i el patronat amb la voluntat de trobar el millor encaix de les obres del temple i del seu funcionament en el seu entorn, tenint en compte la singularitat de l’edifici i els efectes que es deriven de la seva activitat sobre la mobilitat urbana i l’espai públic, ja que la Sagrada Família rep uns 4,5 milions de visites anuals a l’interior i uns 20 milions que l’observen des de fora.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram