La Fiscalia ha obert diligències per un gag del programa Polònia de TV3, emès el 24 d’octubre, en què agents de la Policia espanyola i els Mossos d’Esquadra interpretaven i ballaven una versió de la darrera cançó del grup Manel, Boy band, rebatejada com a Poli band, amb el mateix estil visual que el videoclip original.

La denúncia la va presentar la Central Sindical independent i de Funcionaris per un suposat delicte d’odi i un altre d’injúries, tant per aquest esquetx musical com per un gag de l’Està passant en què es feia un símil amb gossos per satiritzar l’actuació dels Mossos en les protestes postsentència.

El CSIF demanava la citació a declarar de Manel pel vídeo de la Poli band, malgrat el grup no hi intervé i el tema és una adaptació. Fonts de la Fiscalia han explicat a l’ACN que, tot i que la literalitat de la denúncia parli de Manel, el que s’examinarà són els fets i qualsevol decisió que es pugui prendre serà sobre l’autoria del suposat delicte. De moment, però, el grup està afectat per la investigació.

En el cas del gag dels gossos, la denúncia és contra el director del programa satíric Està passant, Toni Soler, i els humoristes Magí ‘Modgi’ i Jair Domínguez.

El CSIF argumenta que amb aquests gags els policies “veuen lesionada la seva protecció dels béns jurídics tutelats per l’honor, dignitat i no discriminació”, i que s’han produït “actes de menyspreu, descrèdit o humiliació, que inciten a l’enaltiment de la violència física o psíquica”.