El Procicat ha aprovat una sèrie de mesures per flexibilitzar l’activitat cultural, comercial, lúdica i esportiva al 50% de la capacitat màxima dels equipaments als municipis amb restriccions sanitàries, sempre que se segueixin les indicacions dels respectius plans sectorials.

Així doncs, ara en les poblacions amb restriccions es permeten les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions en recintes estables tancats (com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars) o a l’aire lliure (en espais públics especialment habilitats) sempre que es garanteixi el 50% de la seva capacitat.

En el cas de les biblioteques, arxius, museus i monuments romandran oberts amb subjecció al corresponent pla sectorial de represa aprovat pel comitè de direcció del Pla d’actuació del Procicat.

La mesura s’ha anunciat poc després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya autoritzés cautelarment la reobertura de cinemes als municipis amb restriccions sanitàries sempre que compleixin les mesures sanitàries establertes pel Procicat.