El Teatre Nacional de Catalunya ha entrat a formar part de la Unió de Teatres d’Europa, el que facilitarà la compartició de projectes amb altres sales i facilitar els intercanvis artístics.

La directora artística del TNC, Carme Portaceli, considera “elemental com a equipament nacional formar part del teatre europeu i ser un dels teatres de referència del sud d’Europa. Tal com diu la UTE, el teatre no té fronteres i ha de servir com a guia de valors i de convivència. És la nostra manera de defensar la democràcia: tots els teatres junts, tots els països junts”.

L’entrada del TNC a la UTE va ser aprovada per unanimitat el passat 9 de juny en l’assemblea general celebrada a Praga, durant la qual es van posar sobre la taula diferents projectes de col·laboració amb els teatres membres.

Els teatres que formen part de la UTE, creada fa 30 anys, són: Piccolo Teatro di Milano, Hungarian Theatre of Cluj – Romania, Teatro di Roma – Teatro Nazionale, Teatro Nacional São João Porto, Theatre Laboratory Sfumato Sophia, National Theatre of Northern Greece Tessalònica, Prague City Theatres – Praga, Helena Modrzejewska National Stary Theatre – Cracòvia, Théâtre National de Luxembourg, Yugoslav Drama Theatre – Belgrad, Slovenian National Theatre Drama Ljubjana, Miskolc National Theatre – Hungria i Teatre Nacional de Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram