L’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural ha obert sengles convocatòries per a la concessió de beques per a la creació, la traducció i la investigació literàries per al 2024. La dotació global és de 740.000 euros i el termini per presentar sol·licituds finalitza el 3 de maig.

Les tres convocatòries obertes, són:

  • 50 beques per la creació d’obres literàries en llengua catalana i occitana en tots els gèneres i modalitats, tant d’autors consolidats com de nous creadors. Es beca la dedicació /a la creació literària. La dotació econòmica és de 500.000 euros (10.000 per beca).
  • 32 beques per a la traducció al català i a l’occità d’obres literàries d’especial relleu escrites originàriament en una llengua diferent del castellà. Es beca la dedicació a la traducció literària. Dotades amb 192.000 euros (6.000 per beca).
  • 12 beques per a projectes d’investigació sobre moviments, obres, autors/es i crítica literària de literatura catalana o occitana. Es beca la dedicació a la investigació. La dotació és de 48.000 euros (4.000 euros per beca).

L’import de les beques, en concurrència amb altres beques o ajuts, ingressos o recursos per al mateix projecte, no pot superar el seu cost (establert en 45 euros per dia natural).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram