La Fundació Barcelona Cultura inicia una nova etapa amb la incorporació de nous patrons del sector privat i el repte de fer un “salt d’escala” en l’impuls dels projectes culturals i de les indústries creatives a la ciutat.

El patronat de la Fundació s’ha reunit aquest dijous al Palauet Albéniz en una sessió presidida per l’alcalde Jaume Collboni. “L’objectiu de la Fundació és generar aquelles sinergies culturals que ens permetin recuperar la màxima ambició cultural de Barcelona i alhora generin prosperitat per tots els sectors econòmics de la ciutat i per a la ciutadania”, ha assenyalat.

“Això vol dir situar la cultura com a motor generador de ciutat. Com a motor d’oportunitats, com a motor d’integració, convivència, diversitat, identitat, participació, prosperitat…I com a element clau en la projecció internacional de la ciutat”, ha afegit Collboni al respecte.

El patronat

Els patrons que s’incorporen a la Fundació, són: Cuatrecasas; Gonçalves Pereira; Grupo Rosa Clará (White Factory Holding); Stoneweg Experience; Banco Santander; Cadena SER; El Periódico de Catalunya, i José Creuheras (Grup Planeta i Atresmedia).

S’afegeixen a SEAT; Família Torres; Jordi Clos Llombart (Derby Hotels); el Consorci de Turisme de Barcelona (representat per Mateu Hernández); Ramon Rovira Pol (Grupo Godó); Elena Foguet Plaza (Value Retail); Manel Casals Saborit (Gremi d’Hotels), Ramon Agenjo Bosch (Fundació Damm) i Pere Duran Vall-llosera (Fundació Privada Duran Vall-llosera).

La Fundació està presidida per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i la vicepresidència l’ocupa el regidor de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé. Per part de l’Ajuntament també en formen part Maria Isabel Fernández Galera (secretària), Agustí Abelaira Dapena (director general), Sara Jaurrieta i Oriol Martí.

La reunió d’aquest dijous també ha comptat amb la presència de representants d’Etnia Barcelona, Aena, Cisco Systems Espanya i Portugal, i Google, empreses que han estat convidats per l’Ajuntament a formar part del patronat en aquesta nova etapa.

Nous objectius

La Fundació Barcelona Cultura va néixer el 2004 amb l’objectiu d’estimular i canalitzar la col·laboració publicoprivada en l’àmbit de la cultura. Des de la seva creació, ha facilitat tasques de mecenatge i patrocini en programes culturals produïts des de l’Institut de Cultura de Barcelona.

Entre els objectius de la seva reactivació hi ha els de garantir a la ciutadania l’accés a la cultura, apropant-la a tots els barris de la ciutat, i projectar internacionalment Barcelona com a capital cultural. També es vol incorporar nous programes culturals en el marc de les indústries creatives, per tal d’afavorir que la col·laboració entre el món empresarial i el govern de la ciutat inclogui les iniciatives publicoprivades que es desenvolupen al voltant de les arts visuals i escèniques, la música, el disseny, la moda, el gaming i l’audiovisual.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram