Foto: Carme Esteve / AELC

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana ha guardonat la poeta Antonina Canyelles amb la 24a edició del Premi Jaume Fuster, en reconeixement a la trajectòria de la seva obra. L’autora mallorquina ha rebut la distinció aquest dimarts de mans del president de l’AELC, Sebastià Portell, en un acte celebrat a l’Ateneu Barcelonès.

En l’acte, l’editor Jon López de Viñaspre ha definit Canyelles com una poeta “amb ànima, que empunya raons pròpies, arguments esmolats a cop d’estilogràfica. És una lliurepensadora. I això es transmet a la seva poesia, a la seva escriptura polida, deliciosa i punyent”.

Per la seva part, l’escriptor Albert Mestres ha subratllat que la seva obra, a més de destacar per “la mestria formal i la precisió lingüística, constitueix una monumental sàtira burlesca, des de la lucidesa, la intel·ligència i la ironia, de la societat per a la qual ha estat escrita”.

Amb motiu del Premi Jaume Fuster, atorgat per votació dels socis de l’AELC, l’entitat editarà un volum de la col·lecció Retrats dedicat a Antonina Canyelles.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram