La comarca del Montsià acull de dijous a diumenge la primera edició de Montsònica, un projecte del festival Eufònic que interrelaciona música, tradicions i paisatge rural des de la contemporaneïtat.

El certamen ha programat una dotzena d’activitats gratuïtes en espais singulars d’Ulldecona, Freginals, La Galera, La Sénia i La Miliana. El programa inclou actuacions musicals i poètiques, accions sonores, performances de cos i moviment, a més d’espais de debat i diàleg.

Montsònica pretén potenciar la relació entre les músiques d’arrel, el patrimoni material i immaterial, la memòria històrica i la singularitat paisatgística de l’interior de la comarca i les poblacions que la formen amb l’interès per l’experimentació, la revisitació musical del folklore i les pràctiques artístiques contemporànies.

“Quan parlem de món rural no hem de pensar només en músiques tradicionals i en costums ancestrals, sinó que hi ha tota una creació contemporània que ens identifica, que en alguns casos són reinterpretacions d’estes tradicions, sí, però també hi ha tota una producció d’espectacles amb una mirada contemporània que volem visibilitzar des del nostre territori”, explica el director de Montsònica i Eufònic, Vicent Fibla.

Un dels objectius del nou festival és “establir este diàleg entre tradicions, patrimoni immaterial, paisatge i propostes artístiques de zones doblement perifèriques, aquelles que, més enllà de la distància amb la gran ciutat, es desdoblen entre la costa i l’interior de les comarques ebrenques”, assenyala Fibla.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram