L’Institut Català de les Empreses Culturals ha obert la convocatòria per a la concessió de subvencions per a l’organització de fires i salons del llibre en català o en occità a Catalunya. La dotació és de 150.000 euros i el termini per presentar sol·licituds finalitza el 30 de març.

Queden excloses d’aquesta línia d’ajuts les fires o salons del llibre professionals (els que no comercialitzen llibres directament al públic); els esdeveniments que tinguin com a protagonista el llibre d’artista i les edicions que giren al voltant de l’art i de l’experimentació gràfica; les fires i salons amb pressupostos superiors a 200.000 euros, i les fires i salons celebrats amb motiu de la diada de Sant Jordi. També en queden fora les administracions públiques i els organismes que en depenen.

Les fires o salons s’han de realitzar entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2023, i han de garantir i acreditar la lliure concurrència d’expositors participants. A més, han de tenir almenys cinc segells editorials representats i la participació d’almenys un llibreter. Un altre requisit és que l’esdeveniment (o el seu equip directiu) hagi celebrat dues edicions prèvies consecutives.

Es consideren despeses subvencionables els costos de contractació de serveis externs necessaris per al desenvolupament de la fira o del saló; les despeses de promoció i publicitat; les despeses corresponents a l’organització d’activitats paral·leles com taules rodones, debats o exposicions; les despeses relatives als actes d’inauguració i de cloenda, i les despeses corresponents al desplaçament i l’estada d’autors/es i editors/es convidats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram