La Biblioteca de Catalunya, l’Arxiu Nacional de Catalunya i la Filmoteca de Catalunya organitzen dijous 28 i divendres 29 d’octubre les terceres Jornades sobre el patrimoni sonor i audiovisual. En aquesta edició les temàtiques a tractar se centren en la formació i les experiències professionals.

Les Jornades s’han plantejat amb la voluntat de donar continuïtat a la iniciativa impulsada el 2018 i continuada el 2019 per crear un espai de coneixement, debat i presentació d’experiències per als diferents professionals i estudiants de l’àmbit del patrimoni sonor i audiovisual. La tercera edició s’organitza arran del gran nombre de persones inscrites en les anteriors i per donar resposta a les necessitats i les problemàtiques diverses amb què es troben tots els professionals del sector.

Les Jornades donen veu a entitats i institucions culturals i acadèmiques, i a experts que treballen dia a dia amb fons i col·leccions sonores i audiovisuals amb presència nacional i internacional.

En aquesta edició participaran ponents de la International Federation of Film Archives, el Cràter-Lab, l’Eye Filmmuseum, l’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV), l’Escola Superior de Restauració i Conservació de Béns Culturals de Catalunya, la Universitat de Lleida, la Universitat Autònoma de Catalunya, el Museu del Cinema, l’Arxiu Nacional d’Andorra, la Universitat de Barcelona, el Centre de Documentació de l’Orfeó Català, la Biblioteca de Catalunya, l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents, Cult-TIC, el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge, l’Arxiu Històric de Sabadell, la Xarxa d’Arxius Comarcals i l’Historical Archives of the European Union, entre d’altres professionals del sector.

Les Jornades són d’accés lliure i gratuït, prèvia inscripció. Les sessions també es transmetran en streaming des dels respectius webs de les tres institucions, i posteriorment es trobaran accessibles en línia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram