L’Ajuntament de Terrassa presentarà una dotzena de projectes com a candidats a rebre els fons europeus de recuperació Next Generation EU, entre els quals hi ha la transformació del Parc Audiovisual de Catalunya en un hub del sector. El projecte, de més de 30 milions d’euros, inclou la construcció de nous platós, una incubadora d’empreses, l’impuls del turisme a través de la creació d’un museu del cinema o la implantació d’energies renovables a tota la infraestructura.

D’aquesta manera, el consistori vol donar continuïtat a l’aposta de la ciutat per la indústria audiovisual. Terrassa ja va convertir el seu dia un antic hospital en desús en un espai de creació que ara vol continuar creixent.

Segons es descriu en la documentació dels Next Generation a Terrassa, “la gran demanda de continguts de les plataformes OTT fa que el PAC es trobi en practica plena ocupació i tingui necessitat de créixer per donar resposta a la demanda del sector”.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, defineix el Parc Audiovisuals com una “prova real” de la capacitat de la ciutat “quan es tracta de mirar endavant”, i assegura que el moment actual és “similar” al de fa 16 anys, quan es va posar la primera pedra: “Això és el que posem sobre la taula dels governs i de la UE per reactivar l’economia i per fer un salt endavant”, rebla.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram