El ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, ha presentat el Pla de recuperació, transformació i resiliència corresponents a la seva cartera. En l’àmbit de la cultura, ha anunciat una inversió de 525 milions d’euros: 325 per a la “revalorització de la indústria cultural”, i 200 milions per al projecte Spain Audiovisual Hub presentat al març. El termini d’execució finalitza el 2023.

Dels 325 milions d’euros per a la “revalorització”, 110,87 es destinaran a reforçar la competitivitat de les indústries culturals; 141,06 milions a la dinamització de la cultura com a element de cohesió social i territorial, i 73,06 milions a la digitalització i impuls dels grans serveis culturals.

Pel que fa a l’Spain Audiovisual Hub, s’invertiran 200 milions per a la modernització, digitalització i internacionalització del sector.

Les inversions es gestionaran, entre d’altres, mitjançant ajuts, licitacions o convenis per a la formació, sempre a través de convocatòries públiques en règim de concurrència competitiva. Algunes, però, estaran gestionades directament per les comunitats autònomes, segons el Ministeri.

El Pla de recuperació, transformació i resiliència del Govern espanyol es basa en el desenvolupament de quatre principis: transició ecològica, transformació digital, igualtat de gènere, i cohesió social i territorial.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram