La cooperativa Drac Màgic celebra 50 anys dedicada a l’estudi i divulgació de la cultura audiovisual. El tret de sortida de la commemoració tindrà lloc dimarts, a la Filmoteca de Catalunya, amb la projecció d’Emploi du temps, de Bernard Lemoine (1976), una de les pel·lícules dels primers anys de l’entitat, que donarà peu a un recorregut a través de l’ADN de la cooperativa on es presentaran les activitats de celebració d’aquests 50 anys.

L’acte comptarà amb la participació d’Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català; Esteve Riambau, director de la Filmoteca; Marina Vinyes, cap de difusió de la Filmoteca, Dolors Manté, cofundadora de Drac Màgic, i Marta Nieto, codirectora de continguts de la cooperativa.

Drac Màgic es va fundar el 1971 amb l’objectiu de sumar esforços en l’estudi i la divulgació de la cultura audiovisual i la seva utilització en diverses activitats educatives, socials i culturals. Durant aquest mig segle de vida, la cooperativa ha centrat l’activitat en la representació de les dones en els mitjans de comunicació audiovisuals i en l’autoria cinematogràfica, així com la formació en llenguatges audiovisuals, promovent la divulgació de la cultura audiovisual entesa com a espai de coneixement, crítica i reflexió.

Així doncs, els projectes de Drac Màgic –propis, compartits o per encàrrec– persegueixen contribuir a la transformació social a partir dels seus valors principals: el cooperativisme, el feminisme, el compromís amb la no violència i l’atenció a les diversitats.

“En un moment com l’actual, on la proliferació de les pantalles fa créixer el paper de l’audiovisual en la construcció de relats culturals determinants per a la societat mantenim un compromís ineludible amb l’anàlisi atent de les imatges. Per això, avui des dels ecofeminismes, l’atenció a les diversitats i la cultura de pau, a Drac Màgic treballem per promoure la construcció d’una consciència crítica per entendre el món passat i present i imaginar futurs possibles”, assenyala la cooperativa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram