L’obra Y, la primera novel·la de la professora Violeta Richart, ha estat la guanyadora de la 22a edició del Premi Roc Bornonat de narrativa en llengua catalana, atorgat per l’ONCE Catalunya i dotat amb 6.000 euros. El segell Amsterdam publicarà el llibre a la tardor.

Y retrata una societat utòpica sense homes on tothom viu en harmonia amb la natura. Segons el jurat, es tracta d’una novel·la d’una “sensibilitat estranya i absorbent, sensual i solitària”.

Enguany, al Premi Roc Boronat de narrativa s’havien presentat 67 originals, dos menys que l’any passat, i la quarta xifra més alta en la historia dels guardons.

En la categoria exclusiva per a escriptors cecs o amb discapacitat visual greu, en aquesta edició s’ha guardonat La Carmeta, de Santi Moese, en la modalitat de prosa (dotada amb 900 euros).

El jurat estava presidit Enric Botí, delegat territorial d’ONCE a Catalunya, i format per Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat; Joan Carles Girbés, director editorial del grup Som*; l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro; Leandro Lamor, delegat de l’Agència Efe a Catalunya; Carlota Freixenet, de la llibreria La Carbonera; l’escriptora Maria Escalas; l’escriptor Rafael Vallbona (guanyador de narrativa en l’anterior edició), i David Bernardo, president del consell territorial d’ONCE Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram