Catalunya ha sortit de l’efímera fase 3 del pla de desescalada i ha iniciat l’etapa de ‘represa’ (nomenclatura per substituir la de ‘nova normalitat’), quedant sense efecte les mesures derivades de la declaració de l’estat d’alarma.

Així doncs, el Govern ha aprovat una resolució de mesures bàsiques de protecció i organitzatives per prevenir el risc de transmissió i afavorir la contenció de la infecció per Covid-19, algunes de les quals afecten directament les activitats culturals.

Pel que fa a l’aforament en espais a l’aire lliure, com a norma general en l’etapa de represa s’ha de garantir la distància física interpersonal de seguretat equivalent a 2,5 metres quadrats per persona, excepte que sigui d’aplicació un valor més restrictiu per raó del tipus d’activitat.

Aquesta mesura es pot rebaixar en cas que es faci obligatori l’ús de mascareta; es porti un registre dels assistents o hi hagi una preassignació de localitats; s’estableixin espais sectoritzats, amb control de fluxos d’accés i sortida independents (han de ser d’un màxim de 2.000 persones o fins a 3.000 persones quan se situïn en seients preassignats), o es prevegin mesures de circulació dels assistents que evitin les aglomeracions en els creuaments o punts de més afluència.

En espais tancats, com a norma general s’ha garantir la distància física interpersonal de seguretat de 2,5 metres quadrats, excepte que sigui d’aplicació un valor més restrictiu pel tipus d’activitat. A més, s’han d’establir espais sectoritzats, amb control de fluxos d’accés i sortida independents (no permeables entre si), que han de ser d’un màxim de 1.000 persones i fins a 2.000 persones quan se situen en seients preassignats.

La distància física interpersonal de seguretat es pot rebaixar en cas que es faci obligatori l’ús de mascareta; es porti un registre dels assistents o hi hagi una preassignació de localitats, o es prevegin mesures de circulació dels assistents que evitin les aglomeracions en els creuaments o punts de més afluència.

Tot i que el gruix de les mesures de la represa ja ha entrat en vigor, les referents als aforaments no ho faran fins al 25 de juny. Fins aleshores, regiran els màxims establerts en els diferents plans sectorials (pendents d’actualització). Per als àmbits que no en disposin, l’aforament màxim és del 75% en espais a l’aire lliure i del 50% en establiments i locals tancats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram