La indignació en el món cultural per l’única compareixença pública del ministre José Manuel Rodríguez Uribes des de que es va declarar l’estat d’alerta pel coronavirus és força transversal.

Així ho ha expressat l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, que ha explicitat el seu malestar pel contingut de la intervenció del ministre: “Ni ha pres ni prendrà a curt termini cap mesura específica per al sector. Decisió que, a més, va intentar justificar amb un discurs buit de contingut, i ple d’obvietats”, lamenta l’entitat.

L’AADPC acusa Rodríguez Uribes d’“ineficàcia i indolència”, i li exigeix que “rectifiqui immediatament” el seu posicionament i “es posi a treballar”, o bé que dimiteixi del càrrec.

En un comunicat, l’entitat retreu al ministre que, un dia abans de la seva compareixença, ConArte (Confederació d’Artistes d’Espanya) li va lliurar un document amb 52 mesures extraordinàries per a les arts escèniques i la música a les quals no va fer referència.

“Això deixa al descobert no només la seva actitud de menyspreu total cap a aquest esforç destinat a informar de la situació del sector –amb propostes de mesures ajustades a la realitat actual–, i per tant facilitar una decisió ministerial, sinó que fa palesa la seva irresponsabilitat cap al càrrec que ocupa, qüestió absolutament intolerable”, etziba l’AADPC.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram