Ruixada d’aigua freda per al sector cultural, un dels primers en haver-se d’aturar per la pandèmia i dels que més tard podrà iniciar la recuperació: el Govern espanyol no preveu per ara cap mesura específica. Així ho va confirmar dimarts el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, en la seva primera compareixença pública des de l’inici de la crisi del coronavirus.

“No hem mobilitzat fons específics perquè hem mobilitzat fons transversals”, va argumentar Rodríguez Uribes, tot i reconèixer que és un sector molt afectat per l’aturada econòmica a causa de la seva vulnerabilitat, volatilitat i temporalitat. “Conforme avanci la situació anirem pensant les ajudes que mereixen”, es va limitar a dir sobre els sectors que abasten la seva cartera ministerial.

“Avui toca pensar en els malalts, en salvar-los la vida i en parar el virus, quan ho aconseguim, farem tot per reactivar la cultura”, va justificar Rodríguez Uribes. I parafrasejant Orson Welles, va reblar: “Primer va la vida, després el cinema, però la vida sense cinema, sense cultura, té molt poc sentit i és molt poc humana”.