El ple Parlament ha aprovat parcialment una moció que reclama que es presenti “un pla concret i temporal per arribar al 2% en inversió cultural en un termini de temps raonable”, tal i com reclama el sector. Aquest punt de la moció ha estat aprovat per unanimitat.

En canvi, la cambra ha rebutjat la petició perquè s’afegeixin 120 milions d’euros addicionals a la partida per al Departament de Cultura prevista en els pressupostos de 2020 de la Generalitat, per arribar així a l’1% del total. Hi han votat a favor PSC (que ha presentat la moció), Ciutadans, CUP i PP; en contra ho han fet Junts per Catalunya i ERC, i Catalunya en Comú Podem s’ha abstingut.

Els altres dos punts de la moció han estat aprovats. En el primer, el text assenyala que el Parlament “constata la insuficiència del pressupost del Departament de Cultura per al 2020 per fer front als reptes dels sector cultural català”. JxCat i ERC han votat en contra i la resta a favor.

L’altre punt diu que la cambra “constata l’enorme distància que hi ha en inversió cultural entre Catalunya i els països i regions del nostre entorn, tant en percentatge sobre el total dels pressupostos com en la inversió per habitant”. En aquest cas JxCat i ERC s’han abstingut, excepte un diputat de cada que ha votat a favor com la resta de grups.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram