El festival literari BookCity Milano ha anunciat que Barcelona serà la ciutat convidada de la vuitena edició de l’esdeveniment, que se celebrarà del 13 al 17 de novembre.

Des de Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO s’ha elaborat un programa basant-se en les relacions entre les dues poblacions. Així, ha convidat traductors d’obres clàssiques i contemporànies italianes com Pau Vidal; autores traduïdes a l’italià com Marina Garcés o Tina Vallès, i un excriptor com Carlos Zanón, responsable de la continuació de la sèrie Pepe Carvalho, molt popular a Itàlia.

A més, el programa ha programat una taula rodona amb dos editors barcelonins, Jordi Herralde i Valèria Bergalli, i el milanès Carlo Feltrinelli, per analitzar els llaços entre les editorials de les dues ciutats i les similituds i diferències dels panorames editorials de cadascuna.

Per la seva part, l’organització del BookCity Milano ha convidat escriptors barcelonins com Eduardo Mendoza, Ildefonso Falcones i el filòsof Josep-Maria Esquirol.

Arran de l’entrada de Milà a la Xarxa de Ciutats de la Literatura UNESCO, el 2017, el festival va decidir convidar cada any una ciutat que també en forma part: l’any passat va ser Dublín i aquest ha estat Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram