ProFicció – Associació de Productores de Ficció ha escollit Valérie Delpierre (d’Inicia Films) com a nova presidenta en substitució de Xavier Granada, qui ha exercit el càrrec durant els dos darrers anys.

L’assemblea general de ProFicció va elegir la setmana passada la candidatura encapçalada per Delpierre, que inclou el vicepresident Sergi Moreno (Vilaüt Films), la vicepresidenta Miriam Porté (Distinto Films, que repeteix en el càrrec), el secretari Manuel Monzón (A Contracorriente Films, fins ara tresorer) i la tresorera Àngels Masclans (Fresdeval Films).

La candidatura de Delpierre té el propòsit de constituir una nova junta directiva de consens, no presidencialista, amb una especial sensibilitat cap a la producció cinematogràfica, i que garanteixi que “qualsevol propòsit defensat per l’associació ha de ser fruit d’una decisió col·lectiva”. També estableix com a objectiu “reforçar, encara més” la seva interlocució amb les institucions d’àmbit estatal.

La nova junta defensa que cal seguir treballant per aconseguir ser una part important en els debats que com a sector s’han d’afrontar: les relacions amb altres associacions; el diàleg i la interlocució amb les televisions públiques i privades, les plataformes i els operadors, tot vetllant pel compliment de les seves obligacions d’inversió i protegint els drets de propietat de les productores independents.

D’aquesta manera, ProFicció es vol posicionar com un agent de cooperació per superar els nous reptes que es presenten en la distribució i l’exhibició cinematogràfica; per treballar per l’avenç en les polítiques d’igualtat de gènere i diversitat, i per vetllar pel compliment de pactes com ara l’obligació de difusió i finançament de les obres audiovisuals europees.

Valérie Delpierre també és vicepresidenta general de Proa – Federació de Productors Audiovisuals (a la qual pertany ProFicció) i vocal de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya.