La Universitat Pompeu Fabra i el Teatre Lliure organitzaran anualment un programa d’activitats amb l’objectiu de propiciar un punt de trobada, debat i intercanvi entre el món artístic i acadèmic. Amb el nom d’Àgora Lliure-UPF, el programa girarà al voltant dels eixos temàtics o conceptuals de la programació del teatre.

L’objectiu és implicar la comunitat universitària en les activitats pròpies del teatre, i a la inversa, que els professionals de l’escena i el seu públic s’apropin a la visió i coneixements del món acadèmic, en un entorn cultural compartit de caràcter humanista i pluridisciplinari.

Activitats internes i obertes

Hi haurà dos tipus d’activitats. Les internes s’organitzaran al voltant de trobades de treball entre professors experts de la UPF, doctorands o universitaris i els creadors (directors, actors i autors), durant la preparació dels seus projectes escènics. També poden incloure accions especifiques adreçades, per exemple, a l’Aula de Teatre o l’Aula d’Audiovisuals de la UPF, o a col·laboracions en recerca acadèmica.

Per la seva part, les activitats obertes al públic consistiran en col·loquis o taules rodones amb la intervenció d’experts universitaris en el temari que els responsables del teatre assumeixen i proposen com a matèria de debat.

Accions previstes

Àgora Lliure-UPF ja té previstes diferents accions, centrades inicialment en set obres seleccionades d’aquesta temporada 2014-2015, entre la quarantena que es representen al teatre entre els mesos de gener i juny: Somni Americà; quatre obres agrupades en un cicle sota el nom de Diners (Mi gran obra, Mammón, Cleòpatra i l’Onzena plaga); L’enemic del poble i Frank V.

La col·laboració es va segellar el passat dilluns en la signatura del conveni per part de Jaume Casals, rector de la UPF, i Lluís Pascual, director del Lliure. El conveni té una vigència fins al 30 de juny de 2016 prorrogable.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram