La xarxa de programadors Apropa Cultura ha posat en marxa una campanya com a agraïment als col·lectius professionals que han tingut cura durant la pandèmia per la Covid-19 de les persones en risc d’exclusió social i en situació de vulnerabilitat.

Amb Museus agraïts, els professionals (amb fins a tres acompanyants podran accedir gratuïtament a una vintena d’equipaments. La campanya s’allargarà fins al 31 de desembre i es canalitza a través de les administracions públiques amb competències de serveis socials.

La campanya s’adreça a treballadors, educadors, o integradors socials, i altres titulacions de personal que treballa en espais residencials (com ara residències de gent gran, persones amb discapacitat, amb un trastorn mental, infància i joves i dones en risc, entre d’altres) o a treballadors familiars (servei d’atenció domiciliari).

De Barcelona participen en la iniciativa Museu del Disseny, el Museu Frederic Marès, MUHBA, CCCB, Born Centre de Cultura i Memòria, Museu Etnològic i de Cultures del Món, Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Jardí Botànic, Castell de Montjuic, MACBA, Museu de la Música, Museu Arqueològic de Catalunya, Museu de la Xocolata,Museu d’Historia de Catalunya, Museu Picasso, Museu Nacional d’Art de Catalunya i Fundació Joan Miró.

També estan adherits a Museus agraïts el Centre d’Art la Panera de Lleida i el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí.